Havran Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün düzenlemiş olduğu Drama Kursları isimli projeleri ilk meyvelerini verdi. Hülya Kaya Erdem’in eğitmenliğini yaptığı 50 kişilik öğrenci ekibi ilk gösterilerini Belediye Kültür Merkezinde yaparak tiyatro ile tanışmanın sevincini yaşadılar.
Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafınca düzenlenen Drama Kursları ilk meyvelerini verdi. Hülya Kaya Erdem’in eğitmenliğini yaptığı öğrencilerden oluşan 50 kişilik tiyatro ekibi, tiyatro ile ilk kez buluşmanın mutluluğunu yaşadılar.
Havran Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün daha çok kırsal mahalle okullarında düzenlediği Drama Kursları ilgi görürken, öğrenciler ‘’Göç Eden Yağmur’’ isimli bir oyun sahneledi. Sahneye ilk kez çıkan 50 kişilik öğrenci ekibi büyük mutluluk yaşadı. Belediye Kültür Merkezinde gerçekleşen ilk sahneyi Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hasan Çam, öğretmen ve öğrencilerle birlikte izledi. Tiyatro ile tanışmanın sevincini yaşayan öğrenciler, öğretmenleri Hülya Kaya Erdem’e teşekkür etti. Tiyatro sevgisini anlatan öğrenci Elif Cicikadı: ‘’Ali Çetinkaya isimli ilkokulda okuyorum. ‘’ Göç Eden Yağmur’’ oyunu benim ilk tiyatro tecrübem, mutluyum. ’’ dedi. Nehir Bulgan: ‘’Kalabakak Ortaokulu 7. Sınıf öğrencisiyim. Drama kursu bana çok şey öğretti, tiyatroyu çok seviyorum. ‘’ dedi. Eğitmen Hülya Kaya Erdem: ‘’ Ekim ayından itibaren çalışıyoruz. Çocuklarımızın sosyal faaliyet imkanları çok sınırlı. Drama kursu sayesinde sosyal faaliyetleri artırma niyetindeyiz. Öğrencilerimiz bugün 4 okulda birden sahne aldılar. Yaşadıkları bu heyecan ve tecrübenin ileriki hayatlarında onlara büyük bir katkı sağlayacağını düşünüyorum.’’ dedi. Oyunda görev alan öğrencileri ve öğretmenleri Hülya Kaya Erdem’i kutlayan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hasan Çam, kursların devam edeceğini belirtti.